viernes, 15 de noviembre de 2013

COMENTARI CRÍTIC DEL TEXT| De lo sólido a lo líquido: las nuevas alfabetizaciones ante los cambios culturales de la web 2.0



L'artícle "De lo sólido a lo líquido: las nueva alfabetizaciones ante los cambios culturales de la Web 2.0""  conté molts temes interesants que, a partir d'una sèrie d'idees, es podrien posar en dubte o debatre obertament.


En aquest text podem veure una explicació del canvi que ha tingut la societat i la cultura actual. Com podem veure en el nostre dia a dia hi ha una producció d'informació i coneixement en permanent canvi, les Tic han impulsat la nostra societat a un canvi enorme, aquestes estan en constant desenvolupament i creixen dia rere dia.

L’article ens porta a fer-nos una pregunta a priori simple, però molt complexa alhora: ¿Tanta tecnologia és bona per als alumnes?
Molta gent creu que aquesta tecnologia no ho és, argumenten que atrapen als nens i els fa massa autònoms en una etapa de la seva vida on és necessària la cooperació, comunicació i el treball amb companys a  l’aula. Parlant clar, creuen que trastornen la personalitat del nen a pitjor.

El text ens presenta el títol “de lo solido a lo liquido” volent fer-nos veure que les noves tecnologies són una eina de doble fil. Quan parlem d’internet, tots sabem que és una eina molt útil i perillosa alhora.
El punt fort és que trobem un ampli ventall d’informació i per això hem de treballar amb l’individu (en aquest cas els alumnes) per tal d’ensenyar-los a trobar la informació correcte, classificar-la i que siguin capaços de treure una opinió pròpia sobre allò que volen saber.

El punt feble és que a internet podem trobar molta informació, de vegades massa, i aquest excés pot portar a conclusions i ensenyaments erronis. Trobem gent que es dedica a publicar informació errònia a la xarxa, que els diverteix envair la privacitat de la gent i per això és molt important ensenyar des de la base els alumnes a fer bones cerques i contrastar informació.

Per finalitzar, i després de llegir i comentar el text amb atenció, puc dir que estic d’acord, en gran part, amb tot el que diu aquest. La nostra vida ha experimentat un canvi molt gran en poc temps, estem tan capficats en el nostre dia a dia que no ens adonem d’això. Som víctimes de les noves tecnologies i això, de vegades, comporta deixar de gaudir d’altres coses molt més importants.  


No hay comentarios:

Publicar un comentario